Hrvatski radio

Radio Sljeme

UZOR: "Bandić i Vlada od Hrvatske rade smetlište!"

23.05.2019.

11:43

Autor: Magdalena Pongrac

UZOR: "Bandić i Vlada od Hrvatske rade smetlište!"

UZOR: "Bandić i Vlada od Hrvatske rade smetlište!"

Foto: - / -

"Hrvatska, smetlište za generacije" naziv je perfomansa kojeg su pred Vladom izveli članovi Udruge za zaštitu okoliša Resnik UZOR, koja se protivi izgradnji megacentra za gospodarenje otpadom u Zagrebu jer je štetan za zdravlje. Vladu i gradonačelnika Bandića optužili su da truju i pljačkaju narod.

Predsjednica UZOR-a, Branka Genzić Horvat, Vladi je predala zahtjev za izradu nove strategije gospodarenja otpadom - Grad Zagreb treba odustati od megacentra koji je zapravo jedan veliki nonsens u koji bi se trebalo dopremati svo smeće i miješani komunalni otpad, od kojega će nastati produkt za spaljivanje i izgradnju tzv. energane koja je zapravo najobičnija spalionica! Mi vidimo da se u Zagrebu ništa ne događa s odvojenim prikupljanjem otpada, sve su to samo tlapnje gradonačenika i Vlade!

Ministar Tomislav Ćorić s novinarima o tome nije želio razgovarati, napomenuvši kako je s gospođom Genzić Horvat o toj temi više puta razgovarao i kako danas nema komentara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.