Hrvatski radio

Radio Sljeme

V. gimnazija proslavlja veliki 80. rođendan

17.01.2019.

10:47

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Peta prirodnoslovno matematička gimnazija slavi 80. rođendan. Davne 1938. godine, 7. studenog, Zagreb je dobio novu školu. Bila je to muška gimnazija, a u prvoj školskoj godini njena djelovanja u klupama škole sjedila su 762 učenika.

U povodu velike obljetnice u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 18 sati biti će održana svečanost za učenike profesore i umirovljene profesore koji su obilježili rad škole.

Na 80. obljetnicu posebno je ponosan ravnatelj Pete gimnazije Tihomir Engelsfeld. 

-80. nam je godina ali još smo mladi, imamo dovoljno iskustva ali i poleta. Uvijek su od naše škole očekivanja velika, ali mi ćemo ih ispuniti i naša škola to već ispunjava godinama. Uvijek nastojima biti broj 1. i težimo da budemo jedna od najboljih hrvatskih gimnazija-.

Petu gimnaziju pohađa 726 učenika, a želja za upis u tu školu je znatno veća, što govori o kvalitetnom programu koji se ondje provodi, rekao je Engelsfeld.

-To je riješeno prije nekoliko godina kada su uvedeni elektronski upisi, i učenici koji se upisuju već znaju hoće li se moći upisati ili ne. Neke škole su već počele uvoditi prijemne ispite, a hoćemo li i mi to uvoditi za sada ne mogu reći-, rekao je Engelsfeld.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.