Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vatrogasci - jedni od najboljih među nama

20.07.2022.

13:39

Autor: Radio Sljeme

Vatrogasci

Vatrogasci

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Potresi, korona, poplave, požari - elementarne nepogode i druge nedaće zaredale su se posljednjih mjeseci, ali i godina. A oni su naši najbolji ljudi i neumorno i bespogovorno prkose svemu. Rame uz rame Javne vatrogasne postrojbe našega grada stoje i sva Dobrovoljna vatrogasna društva.


- Kad se nosi uniforma, to zahtijeva i neki kodeks ponašanja i ophođenja prema svemu ostalom, tako da još uvijek radimo na razbijanju tog stereotipa očito, ali mislim da se i kroz medije više prikazuje ta stvarna strana, što mi radimo, koja su to odricanja i, na kraju krajeva, mi kad dođemo negdje na intervenciju, mi moramo znati isto što zna i zaposlenik javne postrojbe - rekao je u našem programu zapovjednik DVD - a Šestine Matija Ivančević.Njihova je najveća zadovoljština pomoći i činiti dobro. - Kad odradiš nešto i kad ti čovjek kaže hvala, to ti je doslovce jedino što ti treba, jedina plaća, mislim, čovjek je ostao bez nečega, izgubio je nešto, u problemu je, kaj možeš nego pomoći i to je to - dodao je Ivančević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici