Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vatrogascu Tihomiru Kundeku dodijeljena Medalja Grada Zagreba

22.01.2018.

15:35

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

Vatrogascu Tihomiru Kundeku uručena je Medalja Grada Zagreba za plemenito djelo i požrtvovnost prilikom gašenja požara krovišta jedne obiteljske kuće u Petrovoj. Prilikom intervencije spašen je i ljudski život, a kako je to izgledalo s nama je podijelio Tihomir Kundek.

Požrtvovnost i hrabrost riječi su kojima se može opisati djelo vatrogasca Tihomira Kundeka koji je prilikom gašenja požara prošle nedjelje spasio i jedan ljudski život.

Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila koja su ugasila požar, a iz kuće su izvukli čovjeka koji se nagutao dima. Bilo koji kolega bi učinio isto i mi smo samo odradili svoj posao, naglasio je Kundek ispričavši kako je sve izgledalo. Bio je požar krovišta, srećom na vrijeme smo otkrili što će se dogoditi i intervenirali smo na pravi način, a osoba je bila spašena, ponavljam samo smo odradili svoj posao, istaknuo je.


Kada dođe do ovakvih situacija nemate vremena za razmišljanje i reagirate instinktivno, nas stalno obučavaju i treniraju za ovakve situacije koje nam se stalno događaju, dodao je Kundek.

Da je život vatrogasaca opasan potvrdila je i statistika prema kojoj je u našem gradu samo prošle godine bilo tri ipol tisuće hitnih vatrogasnih intervencija prilikom kojih je pet vatrogasaca ozlijeđeno.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.