Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Večeras još 18 pozitivnih, nema kluba u kojem se netko nije zarazio"

25.06.2020.

20:19

Autor: Nikolina Devčić

Pool

Pool

Foto: - / -

U Zagrebu se poslijepodne još više pogoršala epidemiološka situacija. Nakon što je Nacionalni stožer u 14 sati izvijestio kako je u cijeloj zemlji zabilježeno 95 novozaraženih osoba koronavirusom, od čega 25 u Zagrebu - večeras je stiglo još pozitivnih testova.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao nam je da imamo 18 novih slučajeva, a većina je vezana uz noćne klubove i mlade ljude koji imaju blaže simptome.

- Imamo nažalost 18 novih pozitivnih slučajeva u Gradu Zagrebu. Od tih 18 jedan je pacijent pozitivan iz bolnice Sveti Ivan. Jučer je njegov nalaz bio sumnjiv pa smo ga ponovno testirali, tako da tamo imamo ukupno 17 pozitivnih pacijenata i 5 djelatnika. Ali tamo je zaista sve pod kontrolom. Ono što nas brine su importirani slučajevi, 2 iz Srbije, 2 iz BiH, 2 povezana s Đakovom, ali sve postalo su mladi ljudi koji su se prošli vikend zarazili u noćnim klubovima - izjavio je za Radio Sljeme Šostar.

Šostar je, odgovarajući na pitanje o kojim klubovima je riječ, rekao kako je ovo vrlo zabrinjavajuće i da praktički nema kluba u kojem se netko nije zarazio.

Zvonimir Šostar - izjava (26091523)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.