Hrvatski radio

Radio Sljeme

Večeras koncert "Želim život" na trgu bana Josipa Jelačića

17.12.2019.

09:06

Autor: Boris Bogić/Hina

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Humanitarni koncert "Želim život" Zaklade Ana Rukavina, održat će se večeras u 20.15 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića. Zbog toga će od 19.45 sati pa do završetka koncerta, tramvajski promet središnjim gradskim trgom bit će obustavljen.

Koncert "Želim život" Zaklade Ana Rukavina održava se 14. put za redom u sjećanje na novinarku Vjesnika Anu Rukavinu, koja je preminula bolujući od leukemije, i povodom 13 godina rada zaklade.

Od 1. do 31. prosinca građani pozivom na broj 060 9000 Zakladi Ana Rukavina doniraju iznos od 5 kuna plus PDV. Tijekom koncerta na Trgu se organizira pozivni centar, a na telefone se javljaju osobe iz javnog i društvenog života.
Glavni je cilj akcije osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Od početka rada zaklade, proširen je Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na gotovo 63.000 darivatelja, otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 114 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.

"Zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade Ana Rukavina, Hrvatska je 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika", istaknuto je internetskim stranicama zaklade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.