Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završna sanacija Mosta slobode; promet će teći jednim trakom u svakom smjeru

31.08.2022.

12:58

Autor: Radio Sljeme

Radovi na Mostu slobode

Radovi na Mostu slobode

Foto: Radio Sljeme / HRT

Počinju radovi na sanaciji prijelaznih naprava na Mostu slobode koji će, prema informacijama iz Zagrebačkih cesta, trajati do 6. rujna, do kada će na snazi biti posebna regulacija prometa. U tom periodu očekuju se gužve i zastoji. 

Nakon što HEP-Toplinarstvo d.o.o. završi radove revitalizacije vrelovodne mreže, gradilišta predaje nadležnim podružnicama Zagrebačkog holdinga d.o.o., odnosno Zagrebačkim cestama i Zrinjevcu, koje su zadužene za završnu sanaciju asfaltnih i zelenih javnih površina, priopćili su nam iz HEP Toplinarstva. 


Na internetskoj stranici Zagrebačkih cesta stoji da će radovi početi večeras u 20 sati i trajat će do utorka 6. rujna do 12,00 sati. U tom će periodu zbog radova biti zauzet dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu kolnika jednim prometnim trakom za svaki smjer. 


Tijekom predmetnih radova pješaci i biciklisti moći će se kretati samo zapadnom stranom mosta. Iz Zagrebačkih cesta upozoravaju vozače da će se promet odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji zbog čega su izgledne gužve i zastoji. Sugrađane mole za strpljenje i razumijevanje.


Za strpljenje i razumijevanje mole i iz HEP Toplinarstva, koji je pri kraju s radovima na revitalizaciji vrelovodne mreže na području grada Zagreba. 


- Svjesni smo činjenice da radovi zbog svog obuhvata i duljine trajanja utječu na funkcioniranje naših sugrađana u njihovom svakodnevnom životu, stoga ovim putem molimo građane grada Zagreba i naše krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja revitalizacije, jer su navedeni radovi od javnog interesa te će isti osigurati kvalitetnu i sigurnu opskrbu toplinskom energijom tijekom sljedećih 40 godina - poručuju iz HEP Toplinarstva. 


Sve informacije o projektu „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba” mogu se pronaći na internet stranici www.vrelovod-zagreb.hr.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici