Hrvatski radio

Radio Sljeme

Večeras počinju Dvorišta!

13.07.2022.

13:51

Autor: Radio Sljeme

Dvorišta

Dvorišta

Foto: Turistička zajednica Grada Zagreba / Turistička zajednica Grada Zagreba

Dvorišta ponovno otkrivaju skrivene tajne Gornjeg grada! Večeras u 20 sati u dvorištu Palače Erdödy - Keglević, u Ćirilometodskoj 4, počinju Dvorišta. I ove se godine, inače zaklonjena od očiju javnosti, bogatim glazbenim programom, slasnim zalogajima i osvježenjem, otvaraju dvorišta kuća, palača i muzeja. Na pet lokacija, od toga tri posve nove, manifestacija će trajati dva dana duže, ukupno 12 dana.


Dvorišta predstavljaju dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. godine u sklopu Narodnog doma HAZU - a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku i donje, skriveno s pogledom na Radićevu ulicu, navode iz Turističke zajednice Grada Zagreba.


No, ove sezone Dvorišta otkrivaju i nešto posve novo! Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju, kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba te već spomenuto dvorište Palače Erdödy - Keglević.


Od samog početka, uz zabavu i ambijente, Dvorišta su prepoznata kao sinonim za dobru glazbu, kvalitetne izvođače i izvedbe uživo. Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić, samo su neki među mnogima koji su početke svojih karijera ostvarili upravo na Dvorištima.


Nema, stoga, nikakve sumnje da će Dvorišta i ove sezone donijeti i puno glazbenih užitaka, a u trenutku u kojem se mnoge manifestacije okreću DJ - ima i jednostavnijim rješenjima, Dvorišta ostaju vjerna svojoj agendi i žele zadržati status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente.


Manifestacija je otvorena svakog dana od 18:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je, kao i dosad, slobodan!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici