Hrvatski radio

Radio Sljeme

Večeras premijera dokumentarca "Skrivena strana medalja"

29.08.2016.

11:27

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras u Kinu Europa - premijera dugometražnog dokumentarnog filma 'Skrivena strana medalja' redateljice Antonie Dubravke Carnerud. Film prati život Mihovila Španje. Početak je u 20.30h, a osim u Zagrebu film će se premijerno prikazati i u Dubrovniku i to 2. rujna, u 20.00h, u ljetnom kinu Jadran.

Mihovill Španja - plivač je koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama - nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša. 

Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera Deana Kontića, u filmu se pojavljuju i paraolimpijka Ana Sršen te prof. dr. Mirjana Krizmanić, psihologinja.

Ovo je prvenstveno njegova priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje. Film je strukturiran kroz nekoliko vremenskih i narativnih linija koje se međusobno isprepliću, a sama priča je uokvirena kroz Mihovilova današnja razmišljanja i osjećaje vezane uz proces teške prilagodbe na život nakon prestanka bavljenja profesionalnim sportom - navedeno je u najavi premijere na stranicma Hrvatskoga audiovizualnog centra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.