Hrvatski radio

Radio Sljeme

VegeSajam otvoren u središtu Zagreba

28.05.2019.

13:03

Autor: Emina Dabo Hunjak

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Vege Sajam otvoren je po osmi puta na Trgu bana Jelačića u organizaciji udruge Prijatelji životinja. Ljubitelji zdrave hrane, vegani, ali i ljubitelji životinja, moći će isprobati razne namirnice koje nisu životinjskog podrijetla kao i kozmetičke proizvode koji nisu testirani na životinjama.

Razne proizvode koji nisu životinjskog podrijetla poput namaza od batata, krekera s konopljom, češnjaka nindži, chia sjemenka, čipsa od jabuke s tamnom čokoladom te razne zelene sendviče građani mogu kupiti, ali i kušati na glavnom gradskom trgu. ZegeSajmom želi se podići svijest o važnosti zdravog života i održivog razvoja koji ne uništava okoliš i ne ugrožava životinje, istaknuo je predsjednik Udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

- Veganska hrana je hrana za sve jer vidimo da nam je došlo do mozga da moramo opstati na ovom planetu, a uz toliku količinu namirnica životinjskog podrijetla naše buduće generacije neće imati dovoljno pitke vode, dovoljno hrane - rekao je Luka Oman.

Svoje proizvode na sajmu predstavljaju domaći OPG-ovi i tvrtke koji svojim proizvodima žele podržati prava životinja te ne ugrožavati okoliš. Mnogi od njih na svojim štandovima na nesvakidašnji i kreativan način izlažu svoje proizvode koje građani mogu odmah i degustirati.

Premda je u našoj zemlji postotak onih koji iz svoje prehrane odluče izbaciti namirnice životinjskog podrijetla mali, mnogi ipak odlučuju svoja jela začiniti zdravim namirnicama.

Ni psi i mačke neće ostati zakinuti za hranu ovome sajmu koja se može kupiti u potpuno biljnoj varijanti, a za sve ljubitelje zdrave hrane sajam je otvoren do 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.