Hrvatski radio

Radio Sljeme

Velečasni Matej Petrić: "Uskrs je provokacija"

18.04.2022.

07:46

Autor: AKK/Radio Sljeme

Uskrsno jutro u Zagrebu

Uskrsno jutro u Zagrebu

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

"Uskrs nije samo velika umna i teološka provokacija, već i životna jer traži snažnu promjenu" - rekao nam je velečasni Matej Petrić, župnik župe sv. Stjepana u Botincu. Uskrs jest tajna, odnosno otajstvo, ali tu nije kraj promišljanja njegove simbolike. O tome, ali i Uskrsnom ponedjeljku, poslušajte u razgovoru u 14 sati i 30 minuta. 

Velečasni Matej Petrić

Velečasni Matej Petrić

Foto: Radio SLjeme/Hrvatski radio / HRT

- Smatram da ljudi ne bi trebali stalno okretati novi list. Nema beskrajno novih početaka i ne smije ih biti jer tom serijom uvijek novih početaka nećemo ništa napraviti od svog života. 


Važno je ne odbaciti ovo što si započeo jer te, inače, to ne bi dovelo do točke do koje si došao. Trebaš nastaviti pisati. - rekao nam je velečasni Matej.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici