Hrvatski radio

Radio Sljeme

Velika donacija odjeće i obuće predana Crvenom Križu

18.01.2017.

13:55

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Apelu Hrvatskog Crvenog Križa za donacijom odjeće i obuće zbog ekstremenih hladnoća odazvao se zagrebački liječnik i ambasador Ujedinjene sirijske oporbene koalicije u Hrvatskoj Jamal Assad. Riječ je o višku robe koja je prikupljena tijekom izbjegličkog vala.

Prema riječima dr. Jamala Assada "Dobro se dobrim vraća" pa tako nakon iznimno velikog odaziva naših građana tijekom izbjegličke krize kada je prikupljena velika količina robe, višak koji je ostao, sada je doniran Crvenom Križu.

"Zahvaljujem Hrvatskom narodu jer sve ovo što tu imamo oni su darovali za Sirijske izbjeglice. Hvala Bogu, taj val izbjeglica je zaustavljen te ne očekujem da će se ponoviti, barem ne u tako velikom broju. Stvari koje su ostale vrlo su kvalitetne, ima tu odjeće i obuće kako za odrasle tako i za djecu."

U Hrvatskom Crvenom Križu iznimno su zahvalni ovom donacijom te naglašavaju da se na njihov apel za donacijom odjeće i obuće javio veliki broj ljudi te situacija više nije toliko kritična. 

"Građani su opet pokazali spremnost pomoći onda kada je to najpotrebnije." Izjavila je glasnogovornica Hrvatskog Crvenog Križa Katarina Zorić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.