Hrvatski radio

Radio Sljeme

Veliki uspjeh učenika 15. gimnazije, primio ih je gradonačelnik

07.06.2016.

15:10

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije desetak dana učenici 15. gimnazije, popularnog MIOC-a, postigli su izvanredan uspjeh na informatičkom natjecanju srednjih škola u Sjedinjenim Državama. Juniorska i seniorska gimnazijska ekipa u svojoj su konkurenciji osvojile prvo mjesto, dok je srednja ekipa osvojila drugo mjesto.

U povodu toga u Gradskoj upravi primio ih je gradonačelnik Milan Bandić. 

O veličini uspjeha 15 učenika spomenute gimnazije govori i činjenica da su se u američkom New Hampshiru uspeli na vrh u konkurenciji od čak 200 ekipa iz cijelog svijeta. Za nagradu za svoj uspjeh dobili su deset osobnih računala. Gradonačelnik Bandić istaknuo je da je to njihov osobni uspjeh, čime su zadužili i svoju školu i grad. 

Ravnateljica 15. gimnazije Ljiljana Crnković istaknula je da se uistinu radi o iznimnom uspjehu koji je odjeknuo u javnosti. 

Ovo je ekipa koja je zaista ove godine postigla izuzetan uspjeh na tom međunarodnom američkom natjecanju iz informatike. Mladi juniori imaju petnaest godina i prvi su od 200 ekipa iz cijeloga svijeta. Dakle, zaista, najmlađoj ekipi zapravo ja najviše čestitam. S petnaest godina napraviti tak put u svijet, napraviti takav uspjeh na jednom međunarodnom natjecanju - to je zaista izuzetan, izuzetan uspjeh i zaslužili su svu ovu pažnju koju su sada dobili. Ove godine zaista su veliki interes za ovaj uspjeh pokazali i brojni mediji, ja bih gotovo rekla svi, zaključila je ravnateljica Crnković.        

Ravnateljica je dodala kako bi 15. gimnazija i službeno trebala biti proglašena centrom izvrsnosti za matematiku, a gradonačelnik Bandić zadužio je gradske službe da se to provede. Također, obećao je da će Grad s 20 tisuća kuna pokriti sve troškove učeničke ekipe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.