Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vesna Jurić Rukavina počasna građanka Vodnjana

04.08.2022.

09:36

Autor: AKK/Radio Sljeme

Vesna Jurić Rukavina u redakciji

Vesna Jurić Rukavina u redakciji

Foto: Privatni arhiv / Privatni arhiv

Zagrepčanka, a Vodnjanka! Na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodnjan-Dignano, gradski vijećnici su donijeli i odluku o tome kome će ove godine biti dodijeljene nagrade Grada Vodnjan – Dignano, na prijedlog Odbora za dodjelu nagrada. 

Među njima je i sljemenska Vesna Jurić Rukavina.

Povelja "Počasni građanin" dodjeljuje se novinarki, urednici i autorici brojnih emisija Hrvatskoga radija Radio Sljeme, Dramskog programa Hrvatskoga radija na području dokumentarne radio drame Vesni Jurić Rukavina, koja je već 15 godina članica Biskupskog povjerenstva za pouku, inventarizaciju, zaštitu i primjereno izlaganje relikvija u Vodnjanu. 


Važnost vodnjanskog kulturnog i duhovnog bogatstva promovirala je i putem radijskih i televizijskih emisija, a u tijeku je snimanje dokumentarnog filma HTV-a "Čuvar vodnjanskog blaga", koji potpisuje autorski kao scenaristica i urednica projekta.


- Velika je to čast. Velika, koju nisam mogla ni sanjati da bi se ikad mogla dogoditi u mom životu. Počašćena sam i zahvaljujem se župniku Župe sv. Blaža don Marijanu Jeleniću koji me predložio, Gradskom Vijeću i gradonačelniku Vodnjana Ediju Pastrovicchiju te svim građanima koje rado susrećem. 


Zaista volim grad Vodnjan, on je meni posebna sredina s nevjerojatnom poviješću, sakralnom baštinom i mnogim zanimljivostima. Taj grad proučavam i kao hobist i trudit ću se opravdati status počasne građanke.


Zahvaljujem i svojoj matičnoj kući HRT koja mi je omogućila da objavim niz priča i autorskih emisija s područja Vodnjanštine koje su široj javnosti bile nepoznate. U Vodnjanu ispred jedne male crkve rodila se ideja i o mom prvom dokumentarnom filmu o Istarskim freskama. Neizmjerno sam počašćena - rekla je Vesna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici