Hrvatski radio

Radio Sljeme

Više od 290 izlagača na sajmovima poljoprivrede te hrane i zdravog življenja

01.12.2022.

15:05

Autor: HRT Radio Sljeme

Otvoreni sajmovi na Velesajmu

Otvoreni sajmovi na Velesajmu

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije - CroAgro te Sajam hrane i zdravog življenja, otvoreni su na Zagrebačkom velesajmu. U 4 dana izložena je, među ostalim, najsuvremenija poljoprivredna oprema, a organizirani su i okrugli stolovi, radionice, predavanja...  

Od ljutih začina do najnovijih traktora, sve se to može pronaći na Velesajmu - Ima vrlo napredne tehnologije ovdje. To su stvarno sofisticirani proizvodi, satelitski navođeni traktori, kombajni... Posebnost sajma, pogotovo CroAgro-a, je da promoviramo zanimanja u poljoprivredi - rekao je voditelj projekta Damir Pavlek. 


Nisu samo poljoprivredni strojevi zanimljivost na sajmovima - ... od hrane, organske proizvodnje hrane. Imamo naše pčelare, možete saznati sve o konoplji... Bit će riječi i o nekonvencionalnoj medicini... - istaknuo je Pavlek.


U 6 paviljona svoje proizvode predstavlja više od 290 izlagača iz 21 zemlje - Te brojke izgledaju sjajno i nagovještaju neku novu energiju i neki novi puls koji se događa na Zagrebačkom Velesajmu - napomenuo je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.


Sajmovi su otvoreni od 10 do 19 sati, a finalnog dana - u nedjelju od 10 do 18. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.