Hrvatski radio

Radio Sljeme

Više od milijun kuna Crvenom križu Zagrebačke županije

01.02.2016.

14:13

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka županija dodijelit će 1.150.000 kuna za rad Društva Crvenog križa Zagrebačke županije te će sa 150.000 kuna sufinancirati rad dežurne ljekarne za područje Grada Zaprešića i okolnih općina...

Sredstva će se dodijeliti na temelju Programa rada za 2016. godinu županijskog Crvenog križa koji, između ostalog, obuhvaća zdravstveni program, program socijalne skrbi, službu traženja, plan za realizaciju mjera zaštite i spašavanja te druge projekte.

Temeljem standarda i normativa prava na zdravstvenu zaštitu, Zagrebačka županija je ustrojila dežurne ljekarne u Samoboru i Velikoj Gorici jer imaju najveći broj gravitirajućeg stanovništva. Zagrebačka županija od 2004. godina sufinancira rad dežurne ljekarne u Zaprešiću kojem gravitira oko 52.000 stanovnika. Stanovnicima se tako osiguravaju sredstva za zdravstvenu zaštitu iznad standarda utvrđenih obveznim zdravstvenim osiguranjem. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.