Hrvatski radio

Radio Sljeme

Visoko onečišćenje zraka u Dugavama

14.01.2020.

15:03

Autor: Mario Mihaljević

Davorin Visnjic/PIXSELL

Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

U Dugavama je zabilježena visoka koncentracija lebdećih čestica prašine iznad propisane granične vrijednosti pa su izdane preporuke za izbjegavanje dugotrajnih tjelesnih aktivnosti na otvorenom, a građane se poziva da se što je moguće više voze gradskim prijevozom.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" izdao je preventivne preporuke kako bi se spriječio negativan utjecaj onečišćenog zraka na zdravlje osjetljivih skupina građana.

Savjetuje se izbjegavanje dugotrajne i intenzivne tjelesne aktivnosti na otvorenom zraku, posebno uz prometnice - djeci, trudnicama, osobama starije životne dobi, osobama oboljelima od kroničnih bolesti, narušenog imuniteta te aktivnim i pasivnim pušačima.

Zagrepčanima se preporučuje da se voze javnim gradskim prijevozom i izbjegavaju korištenje osobnih automobila, ali i prijevoznih sredstava otvorenog tipa, poput bicikala i skutera na području prometnica.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.