Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vitomira Lončar traži smjenu Zlatka Viteza

24.11.2015.

12:46

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar zatražila je gradonačelnika Milana Bandića da smijeni Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu zbog Vitezovog "uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti".

Lončar u pismu Bandiću navodi da je u nedjelju, 22. studenoga, na svom blogu Slamka spasa pisala o dubiozama vezanima za pretvaranje Histrionskog doma u javnu ustanovu - centar za kulturu, nakon čega je u ponedjeljak na službenu adresu Male scene stigao uvredljivi Vitezov mail.

U Vitezovoj poruci piše: Draga Bucka, najiskrenije Te savjetujem, kada imaš epileptične napade, okani se pisanja svojih kolumni, jer Ti to još više ugrožava zdravlje", uz potpis Zabrinuti Zlatek.

Budući da je ovaj istup Zlatka Viteza krajnje diskriminirajući i uvredljiv, ne samo prema meni osobno, nego i prema svim našim sugrađanima koji boluju od ove najčešće neurološke bolesti, tražim da poduzmete žurne korake, poručuje Lončar Bandiću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.