Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vjekoslav Jeleč: 14 novooboljelih ali sve je pod kontrolom

06.07.2020.

13:34

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / -

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 14 novooboljelih od koronavirusa, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč na redovitoj konferenciji za novinare Gradskog civilnog stožera, koju možete pratiti svaki dan u izravnom prijenosu na našem radiju.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 14 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite.   

Tijekom vikenda, od 3. do 5. srpnja, u gradu Zagrebu je bilo detektirano 75 covid pozitivnih bolesnika, jučer je bilo 14, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Izvjestio je da je kroz domove zdravlja prošlo 619 korisnika, 217 uzoraka je uzeto i 14 samoizolacija napravljeno. Istaknuo je da sustav funkcionira prilagođeno novim epidemiološkim uvjetima, sve se dešava nešto sporije, ali sve je pod kontrolom. 

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar istaknuo je da su u tri dana testirali 863 sugrađana, a od toga je bilo 75 pozitivnih na koronavirus. Istaknuo je da je ukupno određeno 414 samoizolacija. "Tako da sada smo na brojci 1367 jer su dosta njih izašli iz samoizolacije s obzirom na to da ova situacija već dosta dugo traje", rekao je.

Istaknuo je da je devet više potencijalno izliječenih osoba u Zagrebu, a ukupno je od 15. ožujka do sada bilo gotovo 19 tisuća 000 testiranja.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.