Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vjernici grada Zagreba na 288. hodočašću u Mariji Bistrici

07.09.2019.

06:31

Autor: Vesna Jurić-Rukavina

Foto: Igor Kralj/PIXELL

Foto: Igor Kralj/PIXELL

Foto: - / -

Središnje euharistijsko slavlje povodom 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu, u nedjelju 8. rujna, predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Prvi hodočasnici pješaci krenuli su ispred katedrale jutros u 5 sati, preko Sljemena.

U duhu priprema, priprave za Susret Hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine, ovogodišnje 288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu održat će održati danas i sutra pod geslom susreta mladih „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba započinju hodočasnici pješaci. Jedna skupina krenula je ispred katedrale jutros u 5 sati preko Sljemena gdje će misu u sljemenskoj kapeli u 9 sati predvoditi pomoćni biskup Ivan Šaško. Druga skupina kreće iz Čučerja, gdje je misa u 10.30 sati koju predvodi pomoćni biskup Mijo Gorski, a treća iz župne crkve u Sesvetama gdje je misa u 9 sati.

U 18.30 sati predviđa se zajednička hodočasnička ulazna procesija od kapele Sv. Ladislava do Svetišta nakon koje u 20 sati slijedi „Služba svjetla“, procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji.

Središnje euharistijsko slavlje u nedjelju 8. rujna predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba. Zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do „Crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac“ kreće u 11 sati, a misa počinje u 11.30 sati.

Središnjem euharistijskom slavlju u nedjelju u 9 sati prethodit će zajednička pobožnost Križnog puta, dok je nakon središnjeg euharistijskog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

U sklopu zavjetnog hodočašća, u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočastit će i mladi Zagrebačke nadbiskupije.  

Prijenos mise moći ćete slušati i u programu HRT Radio Sljemena, u nedjelju od 11 sati i 30 minuta. Urednica prijenosa je Vesna Jurić-Rukavina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.