Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vodoopskrba i odvodnja bogatiji za 11 milijuna kuna vrijedna vozila

10.01.2020.

13:11

Autor: Čarles Gržinić

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

U podružnici Vodoopskrbe i odvodnje gradonačelniku Milanu Bandiću sa suradnicima danas je predstavljeno 11 milijuna kuna vrijednih 6 novih specijalnih vozila za čišćenje kanalizacije. Nova vozila i njegove karakteristike objasnio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot

Nakon što su u prosincu prošle godine nabavljena četiri vozila, početkom ove godine isporučena su još dva specijalna kombinirana vozila za ispiranje i usisavanje te Specijalno malo vozilo vozilo za ispiranje kanala. Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot:

-Ideja je bila da se obnovi vozni park koji je star preko 20 godina. Na taj način poštuju se standardi koje mora pružiti Vodoopskrba i odvodnja pri isporuci zdravstveno ispravne vode kao i održavanja. Obučili smo za rad  90 djelatnika koji će nakon 30 – to dnevne obuke na vozilima  raditi u 3 smjene-

Vodoopskrba i odvodnja na području od 800 km četvornih obavlja djelatnost isporuke zdravstveno ispravne vode za piće putem mreže u duljine 3500 km s pratećim objektima te uslugu odvodnje otpadnih voda s 2200 km mreže s pratećim objektima.

Novi specijalni kamioni kao i oni koji će uskoro doći sigurno će smanjiti onečišćenja i poboljšati životne uvjete stanovnika našega grada- zaključio je Marin Galiot.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.