Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vrdoljak: Šef kampanje, pregovora i kandidat je Anka Mrak Taritaš

19.03.2017.

15:14

Autor: HRT/A.K.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 govorio je o tome kako napreduju pregovori s SDP-om, odnosno hoće li se dogovoriti o zajedničkoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba Anki Mrak Taritaš, koja već godinu dana predstavlja svoj program.

Prije oko pola godine istaknuli smo kandidata za gradonačelnicu Zagreba i Anka Mrak Taritaš je krenula u kampanju. Ja nisam sudjelovao u pregovorima oko Zagreba, niti oko bilo kojih drugih županijskih organizacija. Šef kampanje, pregovora i kandidat je Anka Mrak Taritaš, rekao je Vrdoljak.

Naš osnovni cilj je dovesti promjene u Zagreb - riješiti promet s dva nova mosta, s pametnom regulacijom, riješiti problem s otpadom, riješiti transparentno funkcioniranje grada. Tko bi pored Anke Mrak Taritaš izabrao Milana Bandića, stvarno ne znam, dodaje.

Želim vjerovati da je došao dan da Zagreb ima promjenu i da je Anka Mrak Taritaš pravo lice promjena, kaže. Odgovarajući na pitanje je li moguća koalicija s Milanom Bandića nakon izbora Vrdoljak je izjavio da je HNS oko 15-16 godina prisutan u Gradskoj skupštini pa do sada nisu našli zajedničku točku s Bandićem.

Stoji li i dalje pri mišljenju da Davor Bernardić ne odaje čovjeka koji bi jednog dana želio postati premijer, Vrdoljak je tek rekao da je on stekao dojam da je Bernardić iskren i otvoren. Prerano je. Nije dugo predsjednik SDP-a, pa mu dajte malo vremena da se pokaže. Odmah je upao u vatru lokalnih izbora. Nije to niti lako, uzvraća Vrdoljak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.