Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vrtić u Kašini uskoro gotov!

12.01.2023.

13:24

Autor: Radio Sljeme

Vrtić u Kašini

Vrtić u Kašini

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je obišao radove na dječjem vrtiću Kašina koji će biti drugi dom za 60-tak mališana u dvije jasličke i dvije vrtićke skupine.

Novi dječji vrtić Kašina u Sesvetama trebao bi svoja vrata otvoriti kroz nekoliko mjeseci i iako kasne s predviđenim rokovima cijeli je objekt izgrađen iznimno brzo s obzirom na to da su radovi krenuli u svibnju prošle godine, a vrijednost radova i opremanja je gotovo 2 i pol milijuna eura.


- Ovo je samo prvi u nizu novih vrtića koje planiramo izgraditi,  rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec s obzirom na to da je Grad prošle godine prijavio 21 projekt vrtića za europsko sufinanciranje i za njih 16 odobrena su sredstva u iznosu od 25 posto.


Osim vrtića Kašina u Sesvetama u izgradnji su vrtići u Odranskom Obrežu i Ivanja Reci. U tijeku je odabir izvođača za izgradnju vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, Žitnjaku i Sesvetskim Selincama, a priprema se dokumentacija za još četiri vrtića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.