Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vrtić u Trnavi povećan za 1 000 četvornih metara

12.02.2019.

13:12

Autor: Krešimir Vešnik

Vrtić u Trnavi povećan za 1 000 četvornih metara

Vrtić u Trnavi povećan za 1 000 četvornih metara

Foto: - / -

Nakon nekoliko godina čekanja, konačno radosna vijest za stanovnike Trnave, osobito one najmlađe. Prostor dječjeg vrtića Jabuka u Trnavi povećao se za tisuću četvornih metara. Time je vrtić dobio još 2 jasničke i 2 vrtićke skupine.

Kapacitet vrtića povećan je za 100-tinjak djece. Dograđeni dio vrtića, u vrijednosti od 7 i pol milijuna kuna za djecu znači: četiri dnevna boravka, prostor za logopeda, sobu za odgajatelje i prateće sadržaje. Dograđenim prostorom zadovoljna je ravnateljica Ljiljana Petrinec - Naš vrtić ima 23 odgojne skupine; dogradili smo se za još 4 u kojima je smješteno 105 djece na što smo jako ponosni i sretni. Možemo reći da je to sada vrtić po mjeri djeteta, djelatnika i roditelja. Imamo i veliko igralište tako da djeca imaju prostorne i materijalne uvjete koji su adekvatni 21. stoljeću.

Otvorenju vrtića nazočili su gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić koji se pohvalio škologradnjom - Ona koja je praktični završena i još se oprema je OŠ Hrvatski Leskovac koju ćemo otvoriti kroz 15-ak dana. Nakon toga slijede OŠ Ivanja Reka, OŠ Vidovec, Hoteljersko-turistička škola, Glazbeno učilište "Eli Bašić", OŠ Središće. To je sve ono što je u tijeku i što očekujemo da ćemo otvoriti do konca ove kalendarske godine, a paralelno s time trenutno je izgradnja 3 sportske dvorane i dogradnja škola u kojima se nalaze.

Uz otvorenje dograđenog vrtića i zanimljiv podatak; u našem gradu ove je godine rođeno više djece nego prošle, pa će vrtički i školski kapaciteti, čini se, biti popunjeni.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.