Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vuković i Samodol nisu pristali na smanjenje ovlasti

12.10.2021.

14:39

Autor: Ivan Hlupić

Željko Lukunić/PIXSELL

Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Bivši šef gradske megatvrtke Nikola Vuković u objavljenom e-mailu upozoravao je gradonačelnika Tomaševića i njegove zamjenike na pokušaje nezakonitog uplitanja u upravljanje Holdingom. Tomašević i njegova zamjenica danas poručuju, Vuković i Samodol nisu htjeli pristati na smanjenje ovlasti.

Prepucavanje oko ovlasti u Holdingu, danas je jasno, trajalo je duže vrijeme, prije nego je gradska vlast odlučila smijeniti predsjednika uprave Nikolu Vukovića i člana Antu Samodola, koji su zajedno stigli u gradsku tvrtku odmah nakon izbora. Portal Index objavio je Vukovićev mail upućen Tomaševiću i njegovim zamjenicima u kojem upozorava na nezakonito djelovanje Nadzornog odbora, ali i nepoznavanje Holdinga koje pokazuje i gradonačelnikov tim.

Gradonačelnik Tomašević i njegova zamjenica Dolenec nisu se htjeli upuštati u daljnje medijsko prepucavanje s Vukovićem, no oboje su iznijeli, kako tvrde, ključni trenutak koji je prethodio smjeni. Željeli su izmijeniti izjavu o osnivanju Holdinga kako bi se smanjile ovlasti upravi u korist skupštine Holdinga i nadzornog odbora - odnosno, kako bi se jasno definirali odnosi odgovornih u Holdingu. Tomašević smatra da uprava treba provoditi plan poslovanja koji donosi skupština Holdinga, no ne i trošiti golema sredstva bez suglasnosti skupštine.

Nadzorni odbor, čini se, posvađao je gradsku vlast sa sada već bivšim članovima uprave Holdinga. Tomašević tvrdi da nadzorni odbor ne želi upravljati, ali neće biti ni fikus - kako u upravi Holdinga tako i u povezanim društvima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.