Hrvatski radio

Radio Sljeme

XV. Maksimirske jeseni u Maksimiru su okupile 1 500 osoba starije dobi

18.09.2018.

13:32

Autor: Čarles Gržinić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

15- te maksimirske jeseni u parku Maksimir danas su okupile 1500 osoba treće dobi iz svih dijelova Hrvatske. Žustro i s pjesmom umirovljenici su krenuli u raznolike sportsko – rekreacijske, kulturno – umjetničke te zdravstveno – preventivne programe.

Manifestaciju čiji je pokrovitelj zagrebački gradonačelnik a organizatori Vijeće gradske četvrti Maksimir i Zagrebački savez sportske rekreacije "Sport za sve" što se našega grada tiče kako nam je rekla članica Organizacijskog odbora Jasminka Dlesk Božić pohodili su:
"Ovdje su sve institucije našega grada koje se bave s osobama starije životne dobi. U park Maksimir došli su predstavnici svih zagrebačkih domova koji će i ovom prilikom pokazati da mogu biti s obzirom na svoju dob uspješni."
Razmišljanja starijih danas su drugačija. Oni žele biti aktivni i sudjelovati u svemu što ih okuplja. Maksimirske  jeseni dobar su primjer toga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.