Hrvatski radio

Radio Sljeme

Za " Hanžeka" sve spremno

02.09.2015.

16:25

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je spremno za Hanžekovićev memorijal - veliki atletski miting koji će se održati sljedeći tjedan. Dolazak u Zagreb potvrdilo je gotovo dvadeset osvajača medalja sa Svjetskog prvenstva u Pekingu!

Na Hanžeku će nastupiti brojna poznata svjetska imena među kojima je Asafa Powell, dobitnik zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Prošle godine na Hanžekovićevu memorijalu osvojio je drugo mjesto, ove godine nada se prvom. "Odlična je atmosfera. Prošle godine bilo je mnogo kiše. Nadam se da ćete je ove godine otjerati kako bih postigao najbolje što mogu." Asaf dolazi s Jamajke. Leži li ključ uspjeha u toj zemlji? Asaf tvrdi sve je u mnogo truda ali i pozitivnom okruženju. "Možda ako Hrvatska pošalje nekoliko sportaša u Jamajku dobije tako brze trkače."

Dobrom rezultatu nada se i Sandra Perković. "Nakon onog Pekinga i zadovoljstva zbog medalje, ali ne zbog tako dobrog rezultata, nekako vratimo vjeru u mene i da me dođu podržati. Vjerujem da u sebi imam puno toga za pokazati."

Uz Asafa i Sandru u Zagreb dolaze još neki vrhunski atletičari. Ulaznice će biti besplatne i ono što je bitno naglasiti da se ulaznice dijele, u utorak na dan održavanja mitinga od 9 sati ujutro.

Natjecanju na stadionu Mladosti prethodi natjecanje u bacanju kugle u ponedjeljak pokraj zagrebačkih fontana.

Na ovogodišnjem Hanžekovićevu memorijalu promovirat će se i humanitarna akcija hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti".

U prilogu Izjveštaj novinara Fabijana Kalea.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.