Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Za osmijeh djeteta u bolnici" - 781.922 kune

16.05.2015.

08:29

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U velikoj humanitarnoj akciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske "Za osmijeh djeteta u bolnici" koju je podržala Hrvatska radiotelevizija tijekom ovog tjedna i večeras pozivima gledatelja u pozivni centar sakupljeno je 781.922 kune.

Navedena sredstva omogućit će nabavu sklopivih kreveta i stolaca za roditelje te opremanje prostora za boravak roditelja u bolnici tijekom hospitalizacije djeteta. U akciju opremanja bit će uključeno svih 37 bolnica u Hrvatskoj.  Akcija je samo dio humanitarnog projekta HRT-a "Uz nas niste sami", a održana je na rođendan Hrvatske radiotelevizije (89 godina radija i 59 godina televizije).

Ravnatelj HRT-a Goran Radman objavio je da već nakon pola sata trajanja emisije prikupljeno 300 tisuća kuna. Prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza društva naša djeca Hrvatske zahvalila je HRT-u na sudjelovanju u akciji i uputila čestitke uz Dan HRT-a.  Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako moramo omogućiti djeci da u teškim trenucima boravka u bolnici imaju priliku biti sa svojim dragima. Kao majka i roditelj ne znam kako bih se osjećala kad bih djete ostavila u bolnici i mogla ga posjećivati samo nekoliko sati dnevno, rekla je predsjednica.

Osim predsjednice, na humanitarni broj telefona 060 9005 u emisiji su se javljale brojne poznate osobe iz javnog života - zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar Vedran Mornar i ravnatelj HRT-a Goran Radman. 

Stručnjaci, liječnici i volonteri iznosili su svoja iskustva. U emisiji su sudjelovala i djeca crtajući i gradeći od raznih materijala idealnu bolnicu, a u glazbenom programu nastupile su stare ali i nove glazbene zvijezde.


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.