Hrvatski radio

Radio Sljeme

Za propuste u pripremi hrane bit će sankcija

07.11.2022.

15:38

Autor: Radio Sljeme

Studentska menza

Studentska menza

Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Fotografije navodnih crva i dlake u hrani u studentskoj menzi dijelile su se u petak na društvenim mrežama. Studentski centar u Zagrebu odmah je reagirao i izvršio izvanredni nadzor. Njime je utvrđeno da u paniranom bečkom odresku nisu bili crvi, nego riža koja je zalutala u brašno. Podrijetlo stranog tijela, odnosno dlake u piletini bio je ljudski faktor. Međutim, na tome se nije stalo. Iz Studentskog centra najavljuju sankcije za propuste. Studentima su se ispričali i pozvali ih da svaku uočenu nepravilnost prijave na licu mjesta.


Sve što je nepoželjno na tanjuru studenti trebaju prijaviti odmah kod osobe koja im je poslužila porciju, tražiti šefa smjene i poslati e - mail ravnatelju. Identitet studenta uvijek zaštitimo, a nakon detaljne provjere svih djelatnika u proizvodnom lancu utvrđujemo tko je odgovoran, kazao nam je ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak.


- Sankcija u vidu pisanih upozorenja ili opomena. Svakako će se izreći mjere za ovakve stvari, jer ako je netko bio lijen, a vidio je, morao je vidjeti da se riža pomiješala s brašnom i da sad zbog toga imamo ovako negativnu reklamu, rekao bih, protiv koje se moramo boriti, a nismo doveli, hvala Bogu, u pitanje zdravlje studenata i sigurnost namirnice, takve stvari se moraju sankcionirati - pojasnio je.


Studentice Ana, Nina i Klara prehranom su zadovoljne, međutim, kažu kako je znalo biti pritužbi na menzu u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, gdje su i nastale sporne fotografije.


- Većinom jedem u menzi na kampusu Borongaj. Dosta sam zadovoljna, onako generalno, zna se desiti da se naiđe na neku vlas kose, ali to je više slučaj na drugim menzama. Čula sam dosta puta da je to na Savi - doznali smo od Nine.


- Nisam čula ništa negativno za našu menzu na Borongaju, već ono, da se desi u okolnim menzama neki incidentić. Ja osobno nisam nikada našla ništa - rekla je Ana.


- Nikad osobno nisam primijetila ništa čudno, ali sam znala čuti priče da postoji, u domu Stjepan Radić - kaže Klara.


Ovakvi incidenti ne pojavljuju se često, a treba uzeti u obzir i da Studentski centar posluži 15 do 20 tisuća porcija dnevno. Ipak, slažu se i studenti i Uprava SC - a, treba poduzeti sve moguće mjere da se oni ne događaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.