Hrvatski radio

Radio Sljeme

Za šefa zagrebačkog SDP-a borit će se Hrestak i Maras

10.06.2018.

23:01

Autor: Ivan Hlupić

Sandra Šimunović/PIXSELL

Sandra Šimunović/PIXSELL

Foto: - / -

U prvom krugu unutarstranačkih izbora za predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Denis Hrestak osvojio je 670 glasova (38,77 posto), Gordan Maras 485 glasova (28,07 posto), Aleksandra Kolarić 385 glasova (22,28 posto), Alen Čičak 161 glas (9,32 posto) a Rade Nesvanulica 6 glasova.

U drugom će krugu tako snage odmjeriti Hrestak i Maras. Izborima se odazvalo nešto manje od 70% članova SDP-a u Zagrebu s pravom glasa, a to je njih 2529 (ukupno ih je u stranku učlanjeno 5500 u Zagrebu, ali nisu svi platili članarinu pa ne mogu glasati, op.a.).

Hrestak je kandidat iza kojeg stoji predsjednik stranke Davor Bernardić. Nadam se da će u drugom krugu izlaznost biti veća. Kandidirao sam se s dva cilja. Prvi je smiriti i ujediniti stranku, a drugi je osvojiti vlast u Zagrebu. Mislim da smo danas korak bliže ostvarenju tih ciljeva, rekao je Hrestak nakon objave rezultata.

Alen Čičak pozvao je one koji su u prvom krugu glasali za njega da u drugom svoj glas daju Gordanu Marasu dok Aleksandra Kolarić nije otkrila koga podržava, no poručila je članovima da glasaju za onog kandidata za kojeg smatraju da može vjerodostojno dignuti socijaldemokraciju u Zagrebu i u našem društvu na noge.

Maras se proglasio pobjednikom prvog kruga iako nije dobio najviše glasova. Istaknuo je da kandidat kontinuiteta nije dobio ni približan broj glasova koliko je mislio da će dobiti.

O novom predsjedniku zagrebačke organizacije stranke SDP-ovci će odlučiti za tjedan dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.