Hrvatski radio

Radio Sljeme

Za sport i tehničku kulturu Zagrebačka županija ove godine osigurala više sredstava

11.01.2023.

15:36

Autor: HRT Radio Sljeme

Dodjela ugovora za saveze i zajednice Zagrebačke županije

Dodjela ugovora za saveze i zajednice Zagrebačke županije

Foto: Krešimir Vešnik / Radio Sljeme

Više od 1 cijelih 2 milijuna eura osigurala za ovu godinu Zagrebačka županija za promicanje i razvoj sporta te tehničke kulture. "To je povećanje od 9 posto u odnosu na prošlu godinu", istaknuo je zamjenik župana Ervin Kolarec. 

- Kroz godinu ćemo nagrađivati i najbolje, najuspješnije sportaše. Podržat ćemo i velike sportske manifestacije - rekao je Kolarec.


Dio sredstva danas je dodijeljen savezima i zajednicama.


Želimo da sportaši koji počinju se baviti sportom nauče taj sport, postižu rezultate i u svojoj seniorskoj, ali i veteranskoj konkurenciji u Zagrebačkoj županiji, da nemaju potrebe odlaziti u zagrebačke klubove nego da sve što trebaju osiguraju u županiji - napomenuo je predsjednik Zajednica športskih udruga i saveza županije, Vladimir Bregović. 


Osvojene dvije paraolimpijske medalje apostrofira pak Darko Matić, predsjednik županijskog Sportskog saveza osoba s invaliditetom - Svake godine se sve više širimo i razvijamo. Vjerujemo da ćemo u ovoj godini prije Paraolimpijskih igara opravdati ukazano povjerenje jer bez sredstava nema ni sporta, a jedan euro uložen u sportaše s invaliditetom se višestruko vraća. 


"U više od 20 godina djelovanja kroz Zajednicu tehničke kulture je prošlo više od dvije tisuće učenika i mladih", napominje predsjednik zajednice Ivan Vlainić - Ova zajednica okuplja i odrasle, hobiste, umirovljenike... Tehnička kultura nije samo radioamaterizam, nije samo robotika, nego ona uspješno koketira i s umjetnošću pa imamo filmske i fotografske sekcije... 


Za organizaciju, među ostalim, sportskih događanja među učenicima brine se Županijski školski športski savez - To zajedništvo, utjecaj nas svih na mlade generacije smatram nečim što je najbitnije kako bismo stvorili jednu zdravu populaciju, osigurali djeci da imaju što više aktivnosti na raspolaganju - zaključila je predsjednica saveza, Ivančica Valek. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.