Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:31 / 10.06.2022.

Autor: HRT Radio Sljeme

Za vikend manifestacija "Srčeko zagrebačkih obrtnika"

Zagrebački obrtnici

Zagrebački obrtnici

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Zagrebački obrtnici obilježavaju 56 godina postojanja svoga udruženja, i to na Trgu bana Jelačića. Na manifestaciji Srčeko zagrebačkih obrtnika u petak i subotu 14 obrtnika predstavit će svoje najbolje radove. 

Unatoč brojnim problemima, broj zagrebačkih obrtnika konstantno raste iz godine u godinu. Tako je u zadnjih šest godina Udruženje obrtnika grada Zagreba poraslo za otprilike sedam tisuća članova, pa ih je sada više od 14 tisuća. Organizirani su u 28 sekcija, a najveći rast je među pružateljima intelektualnih usluga, odnosno među "intelektualnim obrtnicima", kaže Katarina Drakulić, tajnica Udruženja te jasno ističe - obrtnici su velika pokretačka snaga gospodarskog sustava:


"Upravo ta snaga od 14 tisuća 400 obrtnika samo grada Zagreba pokazuje važnost obrtnika, i zato svi segmenti društva trebaju pomoći da se obrtništvo održi. Zato i radimo ovakve manifestacije da ljudima pokažemo koliko obrtnika ima i koliko su važni."


Program na Trgu je bogat, a što sve čeka one koji dođu otkriti kakvo je to zapravo "Srčeko zagrebačkih obrtnika", rekla nam je Danijela Halužan, predsjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta:


"Priredit ćemo modne revije, radionice, a na 14 štandova obrtnika moći ćete pronaći široku paletu ručnih unikatnih radova."


Obrtnici vas čekaju u petak i subotu, 10. i 11. lipnja,  pod vurom na Trgu bana Jelačića od 9 do 20 sati

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.