Hrvatski radio

Radio Sljeme

Za vrijeme adventa 34 posto manje kaznenih djela nego lani

21.01.2019.

12:39

Autor: Magdalena Pongrac

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

34 posto manje kaznenih djela nego lani počinjeno je proteklih blagdana na adventskim lokacijama u našem gradu, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke. A u suradnji s Gradskom turističkom zajednicom policajci su se educirali kako bi posjetiteljima omogućili što kvalitetniji boravak u gradu.

Zahvaljući provedenim preventivnim i represivnim mjerama policije, Advent je protekao bez većih izgreda, a sigurnost građana nije narušena, rekao je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić. Naglasio je kako su ovog adventa u gradu počinjena 33 kaznena djela, što je za 17 manje nego prethodne godine. - Među kazenim djelima najviše je krađa, za izdvojiti je 13 džepnih krađa, uz naznaku da nismo zabilježili teža kaznena djela poput razbojstva. -

86 posto ispitanika potvrdilo je da su se u gradu osjećali sigurno, a osim sigurnosnog aspekta, policajci su se pobrinuli da advent za građane prođe što kvalitetnije i u turističkom smislu. U suradnji s gradskom turističkom zajednicom, ističe njezina direktorica Martina Bienenfeld, provedena je posebna edukacija za policajce. - Radi se o tome da smo pokrenuli edukaciju djelatnika za engleski jezik i za upoznavanje s gradom Zagrebom kroz turističke aspekte. Ono što smo dobili natrag kao rezultat nakon edukacije je uistinu sjajno! -

Policija i turistička zajednica svoje snage ponovno će udružiti u ožujku, na Festivalu svjetla, koji u naš grad dovodi brojne goste iz zemlje i svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.