Hrvatski radio

Radio Sljeme

Za zagrebačku krizu najodgovorniji Plenković

10.05.2020.

13:29

Autor: Mario Mihaljević

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras rekao je da je za zagrebačku krizu najodgovorniji premijer Andrej Plenković, koji "hini sukob s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a zapravo tolerira njegovu koruptivnu vlast".

Maras smatra kako aktualna kriza podsjeća na onu od prije petnaestak godina u kojoj je, kaže, HDZ suspendirao demokraciju.

-Ne smatramo više odgovornima samo korumpiranog gradonačelnika niti njegovog 'potrčka' Dragu Prgometa, najodgovorniji je premijer koji to tolerira i matltretira Zagrepčane s korumpiranom vlašću i s Bandićem ne dozvoljava izabranim zastupnicima da rade svoj posao-, rekao je Maras u nedjelju na konferenciji za novinare ispred zagrebačke Gradske skupštine.

Maras kaže kako je Zagrebu najpotrebniji novi početak, reset, "da se očistimo i maknemo od Bandića i Plenkovća koji je nukleus korumpirane koalicije.

-Glumatanje njihovog sukoba najočitije je kada HDZ-ovci najviše napadaju Bandića, a istovremeno svoje supruge i stranačke podobnike zapošljavaju na direktorska mjesta po gradskim poduzećima-, istaknuo je.

Rekao je i da se građanima čiji su domovi stradali u potresu daju mrvice, oko 19 tisuća ih je prijavilo štete i sami su već potrošili stotine milijuna kuna na dizalice i sanaciju, tisuće obitelji još nisu u svojim domovima, na desetine tisuća ih nema toplu vodu, a nikome nije dodijeljen još niti jedan gradski stan.

-Bandić te gradske stanove koristi kao bi vladao na netransparentan i koruptivan način, neka ih oduzme onima kojima ih je podijelio, a koji za njega lažu na sudovima i da ih onima kojima su potrebni-, istaknuo je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.