Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zadnji dan obilježavanja rođendana Nikole Tesle

11.07.2017.

13:19

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konferencija "Tesla u Zagrebu" glavni je događaj zadnjeg dana trodnevne manifestacije kojom se obilježava 161. rođendan Nikole Tesle. Organizirana je panel diskusija te različita predavanja. Navečer će biti održana i predstava "Tesla anonimus".

Trodnevna manifestacija završava današnjom panel diskusijom i predavanjima na temu "Tesla u znanosti i primjena Teslinih izuma", rasprava o manje poznatim Teslinim izumima.

Konferencija je usmjerena na, Eter u fizici, da ili ne, o kojem će znanstvenici sa različitih sveučilišta i različitih zemalja govoriti o tome s čime se Tesla bavio, zašto to u znanosti nije priznato ili izučavano, rekla je Dragica Mihajlović iz udruge "Nikola Tesla - Genij za budućnost", organizatora manifestacije. 

Druga tema će biti Teslin uređaj koji se bavio za proizvodnju kiše, zapravo za promjenu atmosferskih, klimatskih promjena, objašnjava Mihajlović.

Treća tema su električna vozila, a četvrta bežični prijenos - daljinsko upravljanje.

Nakon panel diskusije bit će održana predavanja o uređajima koje je Tesla proučavao.

Spomenimo i da će u sklopu Teslinih dana večeras u 20 sati u kazalištu Gavella biti održana i predstava "Tesla anonimus" Filipa Šovagovića.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.