Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb: 20 novooboljelih, zaraženi povezani s noćnim klubovima i Đakovom

26.06.2020.

14:06

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

U Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" u Jankomiru još je jedan novooboljeli zdravstveni djelatnik koji je od prije bio u samoizolaciji te jedan novooboljeli pacijent kojemu se ponavljao test. Bandić prozvao Nacionalni stožer zbog malog broja testiranja.

Osmorica pacijenata je prebačaena u Infektivnu kliniku "Fran Mihaljević". Zdrastveni sustav se prilagođava situaciji rekao je pročelnik ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč. 

Izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa na području Grada Zagreba nastavljaju s radom ,na kojima je ujedno organizirana “DRIVE – IN” dijagnostika na koronavirus, Dom zdravlja Zapad je počeo raditi, a Centar počinje s radom u ponedjeljak. 

Gradonačelnik Milan Bandić na redovitoj konferenciji Gradskog civilnog stožera,  za novinare među ostalim je rekao da su se građani nakon stogih mjera, previše relaksirali, ali je uputio kritiku na mali broj testiranja u drugim gradovima Hrvatske, te je zbog toga prozvao Nacionalni stožer. 

U Zagrebu je na današnji dan ukupno 99 aktivnih slučaja zaraze koronavirusom i 650 aktivnih samoizolacija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.