Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb danas kreće s antigenskim testiranjem u školama

30.11.2020.

08:11

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Naša reporterska ekipa posjetila je IV. gimnaziju u kojoj će se danas dobrovoljno testirati 145 učenika i 20 djelatnika. Ravnateljica Sonja Kamčev Bačani se među prvima testirala. Prema uputama organizirali su suglasnosti i prostoriju u kojoj se odvija testiranje. Uzorkovanje se odvija izvan škole.


Tijekom tjedna testirat će se dobrovoljci u 15 osnovnih i srednjih škola. Cilj je otkriti koliko ih je asimptomatskih te prema tome odrediti trebaju li škole prijeći na nastavu na daljinu. Danas je najavio testiranje 587 učenika u tri škole, a među njima su i učenici IV. gimnazije. Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, izjavio je kako je postojao plan za manji broj učenika, ali 587 roditelja dalo je informirani pristanak, pa će se testirati i toliko učenika. Lovrić je rekao tamo gdje bude jedan pozitivan učenik, cijeli razred odlazi u samoizolaciju deset dana. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.