Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena nova škola - XII. gimnazija

09.01.2023.

15:20

Autor: HRT Radio Sljeme

XII. gimnazija

XII. gimnazija

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Zagreb je dobio novu srednju školu. Riječ je o XII. gimnaziji u Dubravi. Zajedno s otvorenim prostorom zauzima gotovo 10 tisuća četvornih metara, a investicija je vrijedna 17 milijuna i 400 tisuća eura.


28 učionica, 4 praktikuma, dvije sportske i multimedjska dvorana, vanjsko igralište i trim staza, sve je to ima nova gimnazija u Dubravi. Primat će 480 učenika.

- Dobili smo pravo arhitektonsko remek djelo. Ovo je prava škola budućnosti. Dobili smo vjetar u leđa, na nama je da razapnemo jedra i da krenemo na put. Nadam se da ćemo kroz koju godinu doći do Preloga, MIOC-a ili V. gimnazije - rekla je ravnateljica Jadranka Vlahovec.


30 godina pričalo se o izgradnji ove škole. Sada ju je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević - Doista je ova škola, što se tiče, recimo, hardwarea, iznimna školska zgrada, međutim još je bitnije ono što smo mi trebali osigurati, software: nastavnike i druge radnike u ovoj školi koji svakog dana obrazuju sve najmlađe građanke i građane Zagreba.


Pored škole, u čijem se prizemlju mogu organizirati i društveni programi, zamišljena je i izgradnja klizališta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.