Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb dobiva novu tržnicu kod okretišta Dubec

25.01.2018.

10:08

Autor: Boris Bogić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Na 6 000 četvornih metara izgradit će se novi moderni kompleks s 52 lokala, trgom, pozornicom, igralištem. Za gradnju tržnice Grad je izdvojio 8 milijuna kuna. Prostor će biti u obliku trokuta, poluotvoren i omeđen zelenilom.

Prema ideji arhitekata iz tvrtke Masa Projekt d.o.o. koji su radili idejno rješenje, prodajni prostori se nalaze ispod uvijene nadstrešnice te obrubljuju središnji otvoreni prostor, na kojem je smješten mali trg.

Na novom prostoru bit će ugrađeno devet megapikselnih fiksnih kamera u cilju nadzora, detekcije izgubljenih stvari i procjene gužvi.

Na novu tržnicu Dubec preselit će se obrtnici koji su prodavali tekstil na tržnici Borongaj, a koja je zatvorena prije više od godinu dana zbog gradnje parkirališta za potrebe bazena Svetice.

Prema riječima predsjednika vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Damira Oniška radovi bi trebali biti gotovi za tri mjeseca kada će se krenuti s opremanjem nove tržnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.