Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb i dalje spreman preuzeti Imunološki

11.11.2016.

13:22

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Milanovićeva Vlada nije željela da Grad Zagreb preuzme i spasi Imunološki zavod i pred izbore ga je neprirodno podijelila na trgovačko društvo s imovinom i ustanovu sa zaposlenicima, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Plenkovićevu Vladu i resornog ministra pozivamo na suradnju kako bi se definitivno riješilo pitanje Imunološkog, dodao je gradonačelnik. 

Ta ista Vlada, najneuspješnija u povijesti, proglasila je stečaj Imunološkog zavoda, imenovala direktora Zavoda, taj direktor je proglasio stečaj. Znači, imenujete direktora da uništi firmu, da je baci u stečaj. Istu večer iz Rijeke se javlja firma koja želi kupiti Imunološki zavod. To je posao za institucije ove zemlje. Taj Imunološki zavod prije 1990. bio je respektabilna europska tvrtka i zadnjih 26 godina sve Vlade Republike Hrvatske su dopeljale to na prosjački štap i na koljena i to je sramota. I zato pozivam i premijera i resornog ministra da sjednemo za stol i da riješimo Imunološki zavod. Ukoliko aktualni premijer i aktualni gradonačelnik Grada Zagreba ne mogu naći 200 milijuna kuna, onda ne trebaju biti to što jesu, za nešto što nosi amblem, oznaku ili markicu značaja za ovu zemlju, zaključio je gradonačelnik Bandić.       

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.