Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vrapče - tri dizala u pothodniku, a nijedno ne radi

17.12.2021.

12:45

Autor: Mario Mihaljević

Pothodnik u Zagrebu

Pothodnik u Zagrebu

Foto: Borna Filić / PIXSELL

Većina zagrebačkih pothodnika opremljena je dizalima za osobe s invaliditetom, ali im je - unatoč njima - nedostupna. Jedan od takvih pothodnika nalazi se u Vrapču, a zbog čega takva dizala ne mogu ispuniti svoju funkciju, provjerili smo u našoj emisiji "Moj firtl". 

Tri dizala Hrvatskih željeznica za invalide u podhodniku u Vrapču već mjesecima ne rade, što predstavlja veliki problem tamošnjim građanima koji su u potrebi. Jedna od njih je i Doroteja Grgec, majka petogodišnjeg djeteta s cerebralnom paralizom.

- Kada god dođemo s namjerom da odemo do centra grada, ili se uputimo iz Zaprešića javnim prijevozom doma, nemoguće je. Sina uvijek moram nositi, što nije niti malo lagano jer ima 30 kila s kolicima i zato smo jako ograničeni-. 

Grgec kaže da je kontaktirala s Hrvatskim željeznicama koje je molila za pomoć, no razočarano dodaje da je od njih dobila tek šturi birokratski odgovor.  Iz Hrvatskih željeznica nitko nije htio sudjelovati u emisiji. U svom su priopćenju tek naveli da su u tijeku ugovaranja popravaka na sva tri dizala, te da se nadaju da će dizala što prije biti puštena u pogon.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.