Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb je postao City Break destinacija

08.01.2016.

11:14

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Advent koji završava u nedjelju bilježi izvrstan program i odlične razultate. Naš je grad u prosincu bio najposjećenije turističko odredište u Hrvatskoj, a izabran je i za najbolje božićno odredište. Povećanje od 22% u dolascima i 20% u noćenjima potvrđuju tu činjenicu.

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Binenfeld dodaje kako i podaci za cijelu prošlu godinu pokazuju kako je Zagreb odlična city break destinacija. Cijelu prošlu godinu naš je grad opet imao rekordne brojke. Imamo povećanje u dolascima od 12%, a to je 1.020.000 dolazaka, a što se tiče noćenja imamo povećanje od 13%, što je opet sjejan rezultat od 1.775.000. Dakle ovo nije slučaj i to nije prva godina da Zagreb bilježi tako dobar rezultat, jer to već nekoliko godina tako ide. To zapravo pokazuje da se u našem gradu svaki mjesec priređuju sjajni programi, te da Zagreb posjećuju naši gosti iz cijeloga svijet u svko doba godine i da je postao odlična city break destinacija.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.