Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb pozvao građane na mjerenje gustoće kostiju

29.11.2021.

20:35

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Goran KOvačić/PIXSELL

Goran KOvačić/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski ured za zdravstvo s Hrvatskim društvom za osteoporozu provodi probir na gustoću kostiju te poziva građane da se predbilježe za pregled u sklopu javnozdravstvene kampanje "Aktivno za zdravlje kostiju". Akcija probira odvija se svakoga ponedjeljka i srijede u prostoru Udruge, Kruge 44.

Akcija će se provoditi do kraja godine, a zainteresirani građani se pozivaju da se predbilježe za pregled na broj telefona 091/ 2332 723.

Iz Gradskog ureda za zdravstvo upozoravaju kako je osteoporoza velik javnozdravstveni problem u svijetu i Hrvatskoj, ponajprije zbog starosti populacije i načina života, a najčešće se može lako otkriti i uspješno liječiti.

Osnovne komplikacije osteoporoze su prijelomi koji uzrokuju veliku invalidnost, a prijelomi bedrene kosti i veliku smrtnost. Više od 60 posto prijeloma može se jednostavno spriječiti, prije svega ranom dijagnostikom i pravodobnim liječenjem, navodi se u pripćenju Gradskog ureda za zdravstvo. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.