Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb prošli mjesec imao više dolazaka i noćenja nego lani u lipnju!

05.07.2017.

12:37

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema podacima zagrebačke Turističke zajednice, sve je veći broj turista iz cijeloga svijeta koji za svoju destinaciju godišnjeg odmora biraju - upravo naš grad. Naš je grad prošli mjesec imao 30 posto više dolazaka i čak 32 posto više noćenja, nego lani u lipnju.

Turistička zajednica iznimno je zadovoljna odličnim rezultatima. Registrirano je ukupno 137 tisuća 638 dolazaka te 244 tisuće 670 noćenja.

Oduvijek smo slušali kako je Hrvatska predivna i kako je jeftina destinacija za otići na praznike. Primijetili smo kako je grad prepun zelenila, svi vaši parkovi oduševljavaju. I kako svi puno šeću i šetaju pse. I vaše građevine i arhitektura su apsolutne predivne, rekla je turistkinja iz Južne Afrike.

Šetali smo trgovima, predivno je! Isto tako, sviđaju mi se vaše stare zgrade i kako još uvijek gajite tradiciju. Ušli smo i u vašu zaista predivnu katedralu, kazala je turistkinja iz SAD-a.

Ovakav rezultat plod je dugogodišnjeg rada Turističke zajednice grada koja kontinuirano radi na tome na svjetskom tržištu i ide ukorak s ostalim europskim metropolama. 

U turističkoj zajednici posebno smo ponosni na ostvarene rezultate šestoga mjeseca jer oni uistinu nadmašuju sva naša očekivanja. 30 posto povećanje u dolasima i 32 posto povećanje u noćenjima je stvarno fantastičan turistički rezultat. Jako smo ponosni da su ove godine na četvrtom mjestu po dolascima zauzeli gosi iz Kine koji izgleda sve više prepoznaju naš grad kao svoje odredište, objasnila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Uz Kinu, u prvih šest mjeseci najviše noćenja zabilježili su gosti iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije i Velike Britanije. Ovakvi rezultati potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno cjelogodišnje turističko odredište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.