Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb se odlično snašao u izbjegličkoj krizi

23.09.2015.

12:06

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš se grad i više, no dobro snašao u izbjegličkoj krizi - ocijenio je gradonačelnik Milan Bandić u našoj današnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu. Naglasio je i kako je jutros iz Grada krenulo čak 40 ZET-ovih autobusa za Tovarnik.

"...Zadaća je Zagreba sada kad se ova nedaća nadvila nad izbjeglicama da Zagre sukladno svojim resursima kvalitetno odgovori..." - naglasio je gradonačelnik Milan Bandić.

Dodao je i kako se čuo s resornim ministrom Ostojićem te da je na raspolaganje stavljeno - sve potrebno. Tu trebamo biti svi zajedno - poručio je u nastavku gradonačelnik i pri tom poštivati tri načela; humanost, poštivati hrvatske i europske zakone te pošitvati nacionalne i državne interese Republike Hrvatske - zaključio je Bandić.

Dodajmo, kako je prema posljednjim dostupnim informacijama s MUP-ove internetske stranice, u našu zemlju do jutros u 9 sati ušlo više od 44 000 izbjeglica. Najveći priljev migranata i dalje se očekuje na području Tovarnika i Iloka.

U prilogu izjava gradonačelnika Milana Bandića o Izbjeglicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.