Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse

29.12.2020.

18:35

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Grad Zagreb je u Petrinju i Sisak poslao interventne timove Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, vatrogasce obučene za spašavanje iz ruševina, specijalni kontejner koji sadrži opremu za spašavanje iz ruševina, 100 kreveta, pet šatora i cerade za prekrivanje krovova.

"Pomoć pruža i osam ekipa zagrebačke hitne pomoći te članovi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Zagreb i Zagrebački radioamaterski savez", priopćeno je iz Grada Zagreba.
U Petrinji i Sisku na terenu su 54 zagrebačka vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila uz jedno vatrogasno vozilo koje je već jučer poslano na stradalo područje. 
"Djelatnici gradskih ureda od jutros su na terenu na području Siska i Petrinje gdje, zajedno s timovima inženjera građevine, pomažu na uspostavi sustava za zaprimanje prvih brzih pregleda oštećenja zgrada i kuća.
Gradonačelnik Milan Bandić je poslao poruku kako Grad Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse, ističe se u priopćenju iz Grada Zagreba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.