Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb sve privlačniji za strane turiste!

05.05.2016.

16:23

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema podacima Turističke zajednice grada metropolu je u travnju je posjetilo gotovo 83 tisuće posjetitelja koji su ostvarili 150.863 noćenja. U odnosu na travanj 2015. godine, ove brojke predstavljaju porast od 10 posto u dolascima i čak 22 posto u noćenjima.

Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz: Južne Koreje, Italije, Bugarske, SAD-a i Njemačke. Ukupno je u Zagrebu u prva četiri mjeseca boravilo 232.987 gostiju, koji su ostvarili 438.492 noćenja, što predstavlja porast od 8 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima.

Imajući u vidu brojne uspjehe koje naš grad bilježi u području turizma, TZGZ u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već 6. godinu za redom organizira projekt „Kultura turizma", gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.