Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb top europsko odredište u 2017.!

23.05.2017.

11:19

Autor: Ana Krois, Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od najprestižnijih svjetskih turističkih vodiča, Lonely Planet Zagreb je stavio na vrh svoje liste ove godine najpoželjnijih i najuzbudljivijih, ali nedovoljno istraženih europskih odredišta, koje se moraju posjetiti.

Naš grad je, prema tom izboru, pobijedio u konkurenciji deset gradova, koji imaju što pokazati, ali su često podcijenjeni i nedovoljno poznati kod turističke publike.

U objašnjenju priznanja stručnjaci Lonely Planeta ističu kako je Zagreb nerijetko u sjeni razvikanih gradova na obali Jadrana, ali i kako se radi o metropoli koju definitivno treba upoznati. Zagreb vide kao grad koji je istvoremeno kozmopolitski i alternativan, a ističe se i da je vrlo dostupan jer nikad nije bilo povoljnije i lakše doći do glavnog grada Hrvatske zahvaljujući uz ostalo i novoj zračnoj luci "Franjo Tuđman".

Osvrnuli su se i na osunčane trgove austrougarskog štiha, trgove ispunjene ljudima koji piju kavu, zagrebačku arhitekturu, uličnu umjetnost i urbanu obnovu.

S prvim mjestom su posebno zadovoljni u turističkoj zajednici grada Zagreba, istaknula je direktorica Martina Bienenfeld:

"Ono što treba posebno istaknuti jest da je Lonely Planet najznačajniji turistički vodič na svijetu koji ima preko 10 milijuna pratitelja na društveniim mrežama, a 2010. je izdao preko 100 milijuna tiskanih vodiča za cijeli svijet."

Prema riječima direktorice zagrebačke turističke zajednice, za ovo ljeto pripremili su brojna događanja, programe i koncerte. Tako da će i ove godine biti "Ljeto na Trgu kralja Tomislava", "Zagreb Classic", "Inmusic festival" itd.   

A kao posebna medijska poslastica, krajem kolovoza najavljen je i velik koncert grupe "Duran Duran". 

Ono što posebno veseli predstavnike gradske turističke zajednice jest podatak da Zagreb već neko vrijeme bilježi godišnji porast posjetitelja od desetak posto.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.