Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Zagreb u sigurnim rukama" Miranda Mrsića

11.03.2021.

13:09

Autor: Nevena Saraga

"Zagreb u sigurnim rukama" Miranda Mrsića

"Zagreb u sigurnim rukama" Miranda Mrsića

Foto: - / -

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić kandidat je stranke za gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima, a povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana tražit će programom pod sloganom "Zagreb u sigurnim rukama" koji je predstavio danas u Velikoj dvorani Novinarskog doma.

Dugogodišnji liječnik, direktor Zaklade Ana Rukavina, bivši ministar rada i mirovinskog sustava te predsjednik Demokrata na kandidaturu se odlučio jer želi nuditi stvarna rješenja za stvarne probleme.

- Zato će jedan od mojih brzih i učinkovitih poteza biti da novac građana koji se slijeva u gradski proračun, ostaje građanima grada Zagreba, naglasio je Mrsić te dodao:

- Neće više biti nenamjenskog trošenja naših novaca za sponzorstva u raznim gradovima, ustanovama, pojedincima izvan grada Zagreba.

- Moje obećanje je pošteniji i sigurniji Zagreb, a tri su ključna stupa mojeg programa kako ćemo tamo doći - obnova, obnova i obnova. Obnova Zagreba od potresa, obnova Imunološkog zavoda i obnova sustava i vrijednosti u gradu u kojem desetljećima  caruju nepotizam i korupcija, ističe Mrsić.

Prvi potezi, postane li gradonačelnik, bit će stvaranje preduvjeta i provedba četiri velike uštede: četiri postotna poena niži prirez, te 10 posto nižu cijenu vode, komunalne naknade i parkinga.

Mrsić najavljuje smanjenje zaposlenih u gradskim službama, u kojima će kriterij biti sposobnost, a ne podobnost, utvrdit će točno stanje gradskih financija, ponudit će besplatno gradske prostore „start - upovima“, učenici slabijeg imovnog stanja imali bi besplatne školske obroke, istaknuo je nužnost izgradnje domova za starije, pravedniju raspodjelu socijalne pomoći, a mladim obiteljima povoljniji najam stanova u gradu Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.