Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačaka županija dodijelila je pomoć za gradove i općine

13.08.2015.

12:06

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja sredstva kapitalne pomoći u iznosu od 4.420.000 kuna za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata te uređaja komunalne infrastrukture.

Sredstva su dodijeljena gradovima Velika Gorica, Dugo Selo, Zaprešić, Vrbovec i Sveta Nedelja te općinama Brckovljani, Kloštar Ivanić, Pisarovina, Bedenica, Kravarsko, Preseka, Bistra, Luka i Pušća. Javni poziv je otvoren do 1. prosinca 2015. godine ili do iskorištenja sredstava, a jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 1.380.000,00 kuna od ukupno osiguranih 5,8 milijuna kuna.

Sredstvima kapitalne pomoći želi se potaknuti dugoročno održiv i teritorijalno uravnotežen razvoj prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpada te otpadnih voda na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prihvatljive aktivnosti koje se sufinanciraju su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje, adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata.

Za preostala sredstva prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2015. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih programa/projekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata do 90 posto iznosa za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a najviše do 250.000 kuna te do 80 posto iznosa za izgradnju, adaptaciju i/ili sanaciju i nabavku opreme, najviše do 1.000.000 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.